Pijnloos ontharen en definitief ontharen

Heb je last van ongewenste haargroei op welke plek van je lichaam dan ook en heb je geen zin om je telkens te scheren, waxen of te peelen? Dan is definitief ontharen wellicht de oplossing voor jou. Tegenwoordig wordt bij permanente ontharing geavanceerde laserapparatuur ingezet, zodat er ook sprake is van pijnloos ontharen. De veiligste en meest efficiënte methode die je in één van onze ontharingsstudio’s kunt laten uitvoeren.

Waarom definitief ontharen?

De reden waarom mensen kiezen voor het definitief ontharen is omdat ze meestal te maken hebben met overmatige beharing of haargroei op plaatsen waar je dit liever niet hebt. Peeling, scheren of waxen is een tijdrovende manier om van je ongewenste haargroei af te komen. Bovendien komt na verloop van tijd de haargroei weer op gang en kun je weer van voor af aan beginnen. Laserontharing biedt een permanente oplossing. Je kunt je pijnloos laten ontharen onder deskundige begeleiding van onze speciaal daarvoor opgeleide medewerkers die deze laserbehandelingen op een volledig veilige manier uitvoeren.

Pijnloos ontharen met intake vooraf

Kies je voor permanente ontharing met onze geavanceerde lasertechniek, dan wil je er natuurlijk van verzekerd zijn dat het ook een vorm van pijnloos ontharen is. Daarom bieden wij in al onze ontharingsstudio’s een gratis intake aan om met jou de conditie van je huid door te nemen. Geen huid is namelijk hetzelfde en ook de haarkleur is een factor van betekenis voor de juiste manier van behandelen. Pijnloos en definitief ontharen dient dus met de nodige voorzorg plaats te vinden. Maak daarom eerst een afspraak om langs te komen

Hoe werkt onze laserapparatuur bij definitief ontharen?

Wil je weten hoe onze diode laser apparatuur werkt bij het definitief ontharen? Dan is het goed om eerst stil te staan bij hoe haargroei zich ontwikkelt en hoe je met laserontharing het haar verwijdert. De haargroei is namelijk bij iedereen verschillend. Factoren als leeftijd, medicatie, stofwisseling, hormonen en etnische achtergrond spelen allemaal een rol bij het bepalen van de juiste behandeling. Hierbij kunnen we drie ontwikkelingsfases onderscheiden:

  • Anagene fase, ook wel actieve groeifase genoemd, waarbij de haarwortel melanine of pigment bevat
  • Catagene fase, ook wel overgangsfase genoemd, waarbij in een periode van om en nabij de twee weken de haargroei stopt en ook niet meer zoveel pigment bevat
  • Telogene fase is de rustfase. In een periode van zes weken zullen de haren spontaan uitvallen en komt een nieuw groeiproces op gang

De krachtige laserstraal zet het pigment van de haarwortels om in warmte, waardoor deze beschadigd worden en de haargroei belemmeren. Bij het pijnloos ontharen loopt uw huid geen schade op.

Veilig en vriendelijk voor de huid

Door het unieke koelsysteem van de Chilltip zal de Lightsheer laserapparatuur uw huid nooit kunnen verbranden. Door deze toegepaste techniek bij het definitief ontharen is zelfs de meest gevoelige huid geschikt om te behandelen. Bij deze vriendelijke en veilige methode is verdoving dan ook niet nodig en kun je na de laserbehandeling direct verder gaan met je normale bezigheden.

Advies op maat voor definitief en pijnloos ontharen

Wist je dat per laserstraal meerdere haarwortels tegelijk worden behandeld? Maar omdat je haren zich niet allemaal in dezelfde groeifase bevinden, zijn vaak een aantal behandelingen nodig, die om de vier tot acht weken herhaald moeten worden. Dit zal per persoon verschillend zijn. Maak daarom een afspraak voor een advies op maat.